بع پوسیدگی دندان در کودک لینک بده
در تعریف فیشور سیلانت ها می توان گفت که آن ها پوشش های پلاستیکی هستند که روی شیارهای دندان های عقبی نصب می شوند. سیلانت با تشکیل یک لایه محافظ از گیر کردن غذا و باکتری در شیارهای کوچک دندان که منجر به ایجاد پوسیدگی دندان می شود، جلوگیری می کند. فیشور سیلانت های رزینی باید در اولین فرصت، پس از رویش دندان های آسیاب کودک، روی دندان های مولر دائمی کودکان اعمال شود.
تعریف فیشور سیلانت
فیشور سیلانت های دندانی لایه های محافظی هستند که روی دندان های آسیاب به منظور کاهش پوسیدگی دندان در کودک اعمال می شود. استفاده از سیلانت سریع و بدون درد است و توسط دندانپزشک قابل انجام است.
فیشور سیلانت ها یک رزین کامپوزیت سفید یا شفاف شبیه پرکننده دندان سفید هستند. سیلانت ها مانعی در برابر باکتری هایی که می توانند باعث ایجاد پلاک شوند ایجاد می کنند. آنها برای جلوگیری از پوسیدگی دندان طراحی شده اند.
نحوه اتصال فیشور سیلانت بر روی دندان ها
فرآیند متصل کردن فیشور سیلانت هاعموما سریع و آسان است و هر دندان ممکن است فقط چند دقیقه زمان ببرد. در اولین مرحله دندان به طور کامل تمیز شده و با محلول مخصوص آماده و سپس خشک می شود. بعد ا ز اعمال درزگیر با تابش نور آبی آن را سفت می کنند.
ماندگاری و دوام فیشور سیلانت
فیشور سیلانت یا درزگیر معمولاً سال ها دوام می آورد، اما باید به طور مرتب توسط دندانپزشک بررسی شود تا از سالم بودن آن اطمینان حاصل شود. این امکان وجود دارد که به مرور زمان فرسوده شود و گاهی اوقات نیاز به تعویض یا اضافه کردن مواد پیدا خواهد کرد. تمام این کار ها برای آن است که راه نفوذی برای ورود باکتری ها و پوسیدگی دندان ها ایجاد نشده باشد.
چه زمانی ممکن است شخصی به فیشورسیلانت نیاز داشته باشد؟
اگر شیارها یا حفره های بزرگی در دندان های خود دارید، دندانپزشک ممکن است به شما توصیه کند که از فیشورسیلانت استفاده کنید. با این حال، باید با دندانپزشک خود در مورد ضروری بودن یا نبودن آنها صحبت کنید. همه دندان های دارای شقاق به سیلانت نیاز ندارند.
برخی از دندانپزشکان برای اولین دندان های مولر که در حدود 6 سالگی ظاهر می شوند، سیلانت ها را توصیه می کنند. دندانهای عقب (مولر دوم و سوم) در حدود 13 سالگی بیرون میآیند و باید بررسی شوند که آیا سیلانتها ممکن است کمک کنند یا خیر. برخی از بزرگسالان نیز درزگیر دریافت می کنند.
اگر قبلاً مقداری پوسیدگی دندان وجود داشته باشد، دندانپزشک شما ممکن است سیلانت را توصیه کند. درزگیر می تواند به محدود کردن پوسیدگی در آینده کمک کند.
در طی عمل فیشورسیلانت دندان چه اتفاقی می افتد؟
استفاده از فیشورسیلانت یک روش سریع و بدون درد است. معمولاً برای اتصال به هر دندان چند دقیقه طول می کشد و نسبت به پر کردن حفره های دندانی پیچیدگی کمتری دارد. نیازی به بیهوشی نیست و معمولاً سوراخی در آن ها ایجاد نمی شود.
مراحل انجام فیشور سیلانت توسط دندان پزشک:
- دندان ها شسته شده و خشک می شوند.
- آماده سازی سطح دندان برای چسبیدن بهتر فیشور سیلانت.
- رنگ کردن روی درزگیر مایع ، که در شیارها و گودال ها با عمق زیاد جریان می یابد.
- چسباندن و سفت کردن درزگیر با نور قوی .
- چک کردن گاز و بررسی هر گونه درزگیر اضافی و در نهایت پاک کردن آن ها.
انتظارات بعد از عمل فیشورسیلانت دندان
شما باید دندان های خود را طبق روال گذشته همچنان بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید . با انجام فیشور سیلانت دندان ها راحت تر تمیز می شوند زیرا مسواک به تمام سطوح دندان می رسد.
در صورت افتادن درزگیر های فیشورسیلانت باید چه کرد؟
گاهی اوقات درزگیر می افتد ، این اتفاق معمولا در عرض 6 ماه ممکن است،اتفاق بیافتد. توصیه می شود که به طور منظم به دندان پزشکی مراجعه شود، تا سالم بودن سیلانت به عنوان بخشی از معاینه معمول دندانپزشکی انجام شود. این احتمال بسیار زیاد است که در طول سال ها فرسوده شوند و پس از آن باید دوباره نسبت به نصب مجدد اقدام کنید.
مزایا و معایب فیشورسیلانت
مزایای فیشورسیلانت
سیلانت ها وسیله ای ساده و موثر برای کاهش پوسیدگی دندان هستند. حتی کسانی که آب فلورایده می نوشند و با خمیر دندان فلوراید مسواک می زنند و در کل از پوسیده شدن دندان های خود محافظت بیشتری می کنند، هم با کمک فیشور سیلانت ها می توانند در صد پوسیدگی دندان های خود را به حداقل برسانند. چرا که فلوراید موجود در آب و خمیر دندان به راحتی به شیارها یا گودال ها با عمق زیاد بر روی دندان ها نمی رسد. حتی موهای مسواک هم ممکن است به این عمق نرسد.
معایب فیشور سیلانت
معایب فیشورسیلانت نادر است، اما ممکن است شامل واکنش آلرژیک به درزگیر یا تغییر در گاز گرفتن شما در صورت ضخیم بودن لایه درزگیر باشد.
جایگزین های فیشورسیلانت
وارنیش فلوراید را می توان توسط دندانپزشک بر روی دندان ها اعمال کرد. با این حال، وارنیش های فلوراید بیشتر در کودکان خردسالی که بیشتر در معرض خطر ایجاد حفره هستند، استفاده می شود.