نماد سایت لابراتوار دندانسازی اسپید

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان و سلامت دهان

سیگار و کاهش طول عمر ایمپلنت

سیگار و کاهش طول عمر ایمپلنت

سیگار کشیدن به عنوان یک رفتار رایج و عادی در جامعه پذیرفته شده است. هدف از جمع آوری این مقاله، بررسی تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان است. این مقاله در عین حال که برای مصرف کنندگان تنباکو و کسانی که در معرض دود هستند وقصد گذاشتن ایمپلنت دارند لازم است، بلکه برای متخصصان  دندانپزشکی به منظور ارائه مشاوره بهتر به بیمارانشان بسیار مفید خواهد بود.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان و سلامت دهان

دود سیگار و قلیان به سلامت عمومی و همچنین سلامت دهان و دندان افراد تأثیرات زیادی  می گذارد. در کل تنباکو بر نتیجه تمام اقدامات درمانی انجام شده در دهان تأثیر منفی می گذارد.

میزان شکست پیوند استخوانی ایمپلنت به طور قابل توجهی در بین افراد سیگاری بیشتر دیده شده است. حفظ بهداشت دهان و دندان در اطراف ایمپلنت ها در افراد سیگاری بسیار سخت است و خطر ابتلا به پریودنتال با در معرض دود قرار گرفتن افزایش مییابد. برای افزایش بقای ایمپلنت در افراد سیگاری، پروتکل های مختلفی توصیه شده است. اگرچه ایمپلنت‌های دندانی تبدیل به پیشرفته‌ترین روش‌ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته، شده‌اند، اما بدون محدودیت نیستند و در برابر دود مقاومت زیادی ندارند. پزشک وظیفه دارد افراد سیگاری و قلیانی را در رابطه با تاثیرات منفی دود قلیان بر ایمپلنت های دندانی آگاه سازد.

سیگار و مصرف تنباکو بر ایمپلنت دندان و سلامت دهان تأثیرات منفی زیادی دارد. در زیر تأثیرات سیگار بر ایمپلنت دندان و سلامت دهان آورده شده است:

تأخیر در بازیافت استخوان

مصرف تنباکو باعث تاخیر در بازیافت استخوان پس از جراحی ایمپلنت می‌شود. این می‌تواند باعث عدم موفقیت در انتقال استخوان و در نتیجه، عدم پذیرش ایمپلنت در استخوان شود.

کاهش موفقیت جراحی

سیگارزدایی قبل از جراحی و همچنین مصرف تنباکو بعد از جراحی می‌تواند منجر به کاهش موفقیت جراحی ایمپلنت دندان شود. مصرف تنباکو باعث می‌شود که عروق بدن تنگ شده و جریان خون به ناحیه جراحی کاهش یابد، که این ممکن است باعث ایجاد مشکلات پس از عمل شود.

تغییرات لثه‌ای

مصرف تنباکو می‌تواند باعث تغییرات در لثه‌ها شود، از جمله تغییر رنگ، التهاب و خونریزی. این تغییرات ممکن است باعث کاهش استحکام اتصال ایمپلنت به لثه‌ها شود و باعث ناپایداری آن شود.

کاهش طول عمر ایمپلنت

بر اساس تحقیقات، مصرف تنباکو می‌تواند باعث کاهش طول عمر ایمپلنت دندان شود. استفاده از تنباکو می‌تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند عفونت، تغییرات لثه‌ای و کاهش بازیافت استخوان شود که می‌تواند منجر به از دست رفتن ایمپلنت شود. بنابراین، بهترین راه برای حفظ سلامت ایمپلنت و دهان، سیگارزدایی و جلوگیری از مصرف تنباکو است. همچنین مهم است که پس از نصب ایمپلنت، به مراقبت‌های دندانی و بهداشت دهانی منظم و دقیق اهمیت داده شود.

زیست سازگاری تیتانیوم در بدن برای استفاده در ایمپلنت

از ضروری ترین و مهم ترین پیشرفت ها در دندانپزشکی، این بود که انسان توانست با استفاده از ایمپلنت های تیتانیومی، دندان های از دسته رفته را مجدد قابل استفاده کند. ایمپلنت دندان می تواند جایگزین موفقی برای بسیاری از مشکلات ترمیمی دندان  باشد، از ترمیم یک دندان به طور کامل از دست رفته گرفته تا اصلاح یک قوس کامل یا صرفاً برای تثبیت پروتز متحرک.

این پیشرفت های زیاد در ایمپلنت در نهایت منجر به کشف مواد و تکنیک های بسیار موثری شد، که اکنون در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. در سال 1952 یک جراح ارتوپد سوئدی به نام Per-Ingvar Branemark در حین بررسی بهبود میکروسکوپی عیوب استخوانی در خرگوش، با استفاده از سرهای میکروسکوپ مخصوص بود.

تیتانیوم را به طور محکم در سوراخ هایی که در استخوان ران حفر شده بود قرار می داد. در پایان آزمایش زمانی که تلاش می کرد، سرهای میکروسکوپ را خارج کند، متوجه شد که آنها را نمی توان برداشت و در واقع در استخوان خرگوش ادغام شده است. او این نوآوری را “استئواینتگراسیون” نامید. تحقیقات بیشتر، او را متقاعد کرد که تیتانیوم زیست سازگار است و می تواند در انسان استفاده شود.

سیگار کشیدن یک رفتار رایج در سراسر جهان است. ما دراین مقاله از لابراتوار دندانسازی قصد داریم در رابطه با تاثیر دود سیگار بر ایمپلنت های دندانی اطاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

 

سیگار کشیدن و سلامتی

4.83 میلیون نفر در جهان در سال 2000 به دلیل اعتیاد خود به نیکوتین، جان خود را از دست دادند. این تعداد برای توضیح مضرات ناشی از تنباکو کافی است. به نظر می رسد که استفاده از تنباکو به قدمت تمدن بشری باشد و توسط بازرگانان پرتغالی در سال 1600 پس از میلاد به هند وارد شد. به حدی مانند آتش گسترش یافت که امروزه هند دومین تولید کننده و مصرف کننده بزرگ تنباکو در جهان است. ضربان قلب، فشار خون و  تنگی نفس را افزایش می دهد و همچنین باعث می شود مصرف کننده احساس هوشیاری بیشتری کند. متأسفانه، این اثرات پس از حداقل 20 دقیقه از بین می‌رود و مصرف‌کننده سیگار هوس می‌کند تا یک سیگار دیگر مصرف کند.

تاثیر سیگار بر سلامتی بدن

سیگار بر سلامت عمومی و همچنین سلامت دهان و دندان افراد تأثیر منفی دارد. برخی از تاثیرات منفی سیگار بر سلامتی:

اثرات سیگار بر ایمپلنت های دندانی

تاثیر دود سیگار بر بهبود زخم

علت دقیق این موضوع که چرا دود سیگار سرعت بهبود زخم را کاهش می دهد به طور دقیق مشخص نشده است، اما احتمالاتی در نظر گرفته شده است که در ادامه به نام می بریم:

تنباکو تقریباً بر نتیجه همه روش‌های درمانی معمولی که در حفره دهان انجام می‌شوند، تأثیر منفی می‌گذارد، از درمان پریودنتال غیرجراحی ساده تا جراحی‌های ارتوگناتیک.

احتمال موفقیت درمان با جراحی پریودنتال در افراد سیگاری نسبت به افراد غیرسیگاری کمتر است. فعالیت فیبرینولیتیک ناشی از سیگار، باعث کاهش جریان خون آلوئولی پس از کشیدن دندان می شود و کاهش جریان باعث ایجاد حفره خشک در بین افراد سیگاری می شود.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت

برای موفقیت گرفتن بهترین نتیجه از یک ایمپلنت، عوامل متعددی تاثیر گذار هستند:

کارآزمایی‌های بالینی، میزان موفقیت دائمی بالایی را برای ایمپلنت‌های دندانی در بیمارانی که برخی دندان هایشان را ایمپلنت می کند و کسانی که کاملاً بی‌دندان هستند، نشان می دهد. بر برخی مواقع میزان موفقیت کم شده و به شکست منتهی می شود.

عوامل موثر بر نتیجه مطلوب ایمپلنت

پیش‌بینی‌کننده‌های گزارش‌شده برای نتیجه مطلوب ایمپلنت عموماً به دو گروه تقسیم می شود:

عوامل مرتبط با بیمار
ویژگی‌های ایمپلنت

به طور کلی، عواملی که با بیمار مرتبط می باشد، در نتیجه مطلوب ایمپلنت نقش مهم تری را ایفا می کند.

تحقیقات بالینی در رابطه با ایمپلنت‌ها، همواره سیگار کشیدن را به عنوان مهم ترین عامل خطر برای از دست دادن و نابود کردن ایمپلنت ارزیابی می‌کنند. مطالعات مختلف نشان می دهد که تاثیر دود سیگار بر ایمپلنت از 6.5 ٪ تا 20 ٪  در میان افراد سیگاری و غیر سیگاری متغییر است.

اثرات سیگار بر ایمپلنت دندان در قسمت هایی با تراکم استخوان کمتر

اثرات سیگار بر ایمپلنت دندان، در نواحی با تراکم استخوان کمتر، بیشتر دیده می شود. به طور کلی یکی از نتایج کیفیت پایین استخوان این است که دندان ها بیشتر مستعد تأثیرات مخرب سیگار خواهند بود.

تاثیر سیگار بر ایمپلنت دندان در  فک پایین بیشتر است یا فک بالا؟

در افراد سیگاری، احتمال شکسته شدن ایمپلنت های فک بالا در مقایسه با ایمپلنت های فک پایین، بیشتر است. انقباض عروق ناشی از جذب موضعی نیکوتین، در جریان خون، عامل مهمی برای شکست ایمپلنت است. این  دلیل مهمی است برای اینکه این ناحیه توسط زبان پوشانده شده و از این رو ایمپلنت های فک پاین در برابر تأثیرات موضعی دود تنباکو محافظت می‌شوند.

تاثیر افزایش مصرف دخانیات بر ایمپلنت های دندانی

برخی از مطالعات نشان داده اند که افزایش مصرف دخانیات با افزایش شکست ایمپلنت مرتبط است. تحقیقات ثابت کرده است که همان طور که ذکر شد، شکست ایمپلنت در افراد سیگاری بیشتر است.

افرادی که بیشتر از 14 عدد سیگار در روز می کشند، با توجه به اینکه استخوان های حاشیه ای اطراف ایمپلنت آن ها زودتر خراب می شود، 30 تا 40 درصد بیشتر احتمال دارد که ایمپلنت هایشان در اثر مصرف زیاد سیگار از بین برود.

تاثیر استعمال دخانیات بر روند ادغام استخوان ها

استعمال دخانیات، به ویژه سیگار، بر روند ادغام استخوان‌ها در ایمپلنت دندان تأثیرات منفی زیادی دارد. این تأثیرات عبارتند از:
تأخیر در بازیافت استخوان
مصرف تنباکو باعث تاخیر در بازیافت استخوان پس از جراحی ایمپلنت می‌شود. این باعث می‌شود فرآیند ادغام استخوان با ایمپلنت کندتر و ممکن است به‌طور کامل موفقیت آمیز نباشد.
کاهش جریان خون
مصرف سیگار باعث تنگ شدن عروق خونی می‌شود و جریان خون به ناحیه جراحی و اطراف ایمپلنت را کاهش می‌دهد. این موضوع می‌تواند باعث کاهش ارتباط و تغذیه مواد ضروری برای رشد استخوان و ادغام ایمپلنت شود.
افزایش خطر عفونت
مصرف دخانیات باعث کاهش ایمنی سیستم بدنی می‌شود، که این به معنای افزایش خطر عفونت در ناحیه جراحی و اطراف ایمپلنت می‌باشد. عفونت‌ها می‌توانند باعث شکست ادغام استخوان و ایمپلنت شوند.
تغییرات لثه‌ای
مصرف دخانیات می‌تواند باعث تغییرات در لثه‌ها شود، از جمله التهاب، خونریزی، و تغییر رنگ. این تغییرات ممکن است باعث کاهش استحکام اتصال ایمپلنت به لثه‌ها شود و باعث ناپایداری آن شود. به طور کلی، مصرف دخانیات بر روی فرآیند ادغام استخوان و موفقیت ایمپلنت دندان تأثیرات منفی بسیاری دارد. بنابراین، اگر شما قصد دارید ایمپلنت دندان را دریافت کنید، بهتر است که قبل، حین، و بعد از جراحی از مصرف
تاثیر سیگار بر عوارض ایمپلنت

سیگار کشیدن تأثیر زیادی بر میزان عوارض ایمپلنت دارد. پس از کاشت ایمپلنت، از دست دادن استخوان حاشیه ای دهان بیشتر می شود، به عبارتی دیگر ایمپلنت، بروز پری ایمپلنتیت را افزایش می دهد (شبیهه بیماری لثه است که باعث، التهاب مخاط اطراف ایمپلنت، و افزایش جذب استخوان اطراف ایمپلنت) و بر میزان موفقیت پیوند استخوان تأثیر می گذارد.

از دست دادن استخوان حاشیه ای اطراف ایمپلنت در افراد سیگاری در فک بالا بیشتر دیده می شود. بیمارانی نه تنها با داشتن ایمپلنت سیگار می کشند، بلکه بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نمی کنند، پس از 10 سال حدود سه برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری  استخوان های خود را از دست می دهند.

برای افزایش بقای ایمپلنت در افراد سیگاری، پروتکل های مختلفی توصیه شده است. بیمار باید حداقل 1 هفته قبل از جراحی سیگار را ترک کند تا سطوح افزایش یافته چسبندگی پلاکت ها و ویسکوزیته خون و همچنین اثرات کوتاه مدت مرتبط با نیکوتین تاثیرات منفی خود را بر بیمار نگذارد. بیمار باید حداقل تا 2 ماه پس از کاشت ایمپلنت از مصرف دخانیات خودداری کند، تا این زمان ترمیم استخوان فک تا حدی خوبی انجام شده است. اثرات مضر، ممکن است با ترک سیگار، با استفاده از آنتی بیوتیک های قبل از عمل و ایمپلنت های پوشش داده شده با هیدروکسی آپاتیت، کاهش یابد.

نتیجه گیری تاثیر سیگار بر ایمپلنت

برای افزایش بقای ایمپلنت در افراد سیگاری، توصیه می شود 1 هفته قبل و تا 2 ماه پس از کاشت ایمپلنت این عادت را ترک کنند.

خروج از نسخه موبایل